Knoglesundhed

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Mange af os oplever i løbet af livet ømme led, gigt eller knogleskørhed som kan være meget generende og sætte begrænsninger på vores udfoldelse. Vores kost og livsstil har stor betydning for vores led- og knoglesundhed, og derfor kan vi passe på og optimere hele bevægeapparatet ved at spise sundt. Det kan du læse mere om i artklen Kost til sunde led, hvor du også finder opskriften på bagt spidskål på billedet. 

Tips til at spise flere grøntsager

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Kommer der ikke altid de mængder grøntsager på tallerkenen, som der gerne skulle? Så er du langt fra den eneste, der oplever det. Derfor har jeg i en artikel til bladet Naturli skrevet om lige netop den problematik og giver 5 tips til, hvordan vi hver især kan få fyret op under grøntsagerne. De (nye) officielle Kostråd sætter også grøntsagerne på dagsordenen sammen med bælgfrugter, mens kød og mælkeprodukter får mindre plads. De 5 tips er ikke rocket science, men de er anvendelige og kan fungere som en daglig påmindelse om at spise grønt til alle måltider. Du kan læse artiklen her på side 52-53.

Bæredygtighed, verdensmål og madspild

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Jeg har et hjerte, der brænder for bæredygtighed, FN's 17 verdensmål og begrænsning af madspild. De interesseområder kan stikke i mange retninger, men i min artikel til Naturli har jeg kombineret dem og tilstræbt at gøre dem konkrete ved hjælp af opskrifter med kartofler. Ja det lyder måske som en finurlig cocktail, så er du blevet interesseret kan du læse hele artiklen Bæredygtighed, kartofler og madspild www.naturli.dk på side 40-43.

Det er helt essentielt, at vi får lidt store emner ned på et helt dagligdags niveau, hvor vi hver især kan se, hvordan vi kan bidrage til at forbruge mere hensigtsmæssigt. Håber artiklen og opskrifterne kan være til inspiration. Du bliver heller ikke snydt for sundhedsfaglig viden, for kartofler er nemlig en kilde til resistent stivelse, som er godt for vores fordøjelse.