Blommegrød

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Lige nu er det sæson for blommer. Jeg er så heldig, at naboen har flere blommetræer, som jeg bare kan plukke løs af. Jeg er helt overvældet af, hvor mange blommer et træ kan producere, og det er helt umuligt at følge med. Jeg har forsøgt at gøre et indhug i blommerne, og har derfor har den stået på blommer i køkkenet. Det er der kommet lidt forskellige opskrifter ud af, som du kan se den næste tid.

Ud over at blommer smager skønt, så er de også sunde. Blommer består af vand, kulhydrater og fibre. Dertil kommer lidt C-vitamin, A-vitamin, betacaroten (forstadiet til A-vitamin), kalium, fosfor og en mindre mængde calcium og magnesium. 

Blommer indeholder også antioxidanter, som beskytter os mod frie radikaler, der kan forårsage celleskader. Antioxidanter fås fra mange forskellige fødevarer, og ikke bare fra en enkeltstående fødevare. Men det er ikke tosset at udnytte alle de gode sager fra blommerne lige nu, hvor de smager allerbedst. 

Ingredienser:

4-6 personer

1 kg. mørke blommer
½ dl. vand
1 vaniljestang
1½ spsk. kokosblomstsirup (evt. mere hvis du vil have en sødere grød)
2 spsk. kartoffelmel
2 spsk. vand

Sådan gør du:

Vask blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i halve eller kvarte og kom dem i en gryde. Flæk vaniiljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og vaniljestang ned i gryden med blommerne og hæld ½ dl. vand ved. Kog blommerne sagte til de er møre - kogetiden varierer alt efter størrelse og modenhed.

Når blommerne er kogte tages vaniljestangen op, og grøden blendes med en stavblender. Rør kokosblomstsiruppen i og smag til, om grøden er sød nok. Ellers tilsæt lidt mere sirup. Sødmen afhænger af sort og modenhed. 

Rør kartoffelmel sammen med 2 spsk. vand og rør det ud i grøden. Grøden skal ikke koge, når jævningen er kommet i. Hæld grøden i en skål og lad den køle af.

Serveres lun eller kold med plantemælk,- fløde eller - is.

Jeg bruger også grøden til Søde bananpandekager med kikærtemel og kokos og den er også lækker oven på morgengrøden eller rørt med sojayoghurt og Rugbrødscrunch.

Bonusinfo: Lad bare vaniljestangen ligge i grøden til den skal spises, for så kan du virde den sidste vaniljesmag ud af den.