Frisk citron på glas
Det er længe siden, jeg første gang postede denne opskrift, men jeg synes, den trænger til fornyet opmærksomhed. Jeg har med få undtagelser altid et glas citronsaft med citronskal stående i køleskabet, for det er nyttigt at have ved hånden og kan bruges til lidt af hvert.
Det lyder selvmodsigende at kalde det frisk citron på glas, men ikke desto mindre er det lige, hvad det er:-)
Det er desværre ikke mig selv, der har fundet på denne blanding (øv, øv), så opskriften er yderst kraftigt inspireret af Oscar Umahro Cadogans opskrift på Citrusuniversal s. 29 i "Køkkenrevolution på høje hæle"
Ingredienser:
3 økologiske citroner - og citronerne skal være øko, ellers får du overfladebehandlingen med!
Så let er det:
Vask citronerne. Riv skrællen fint på to af citronerne og kom skrællen ned i et glas. Pres saften af alle citronerne og hæld saften over skrællen - det var det!
Sæt låg på og opbevar det i køleskabet. Blandingen kan holde sig et godt stykke tid, da citronen nærmest konserverer sig selv.
Der er utallige anvendelsesmuligheder til citronblandingen fx i smoothies, til dressing, til marinering af frugt og grønt, til at friske et glas vand op, til Ginger Booster (fra Det smager sødt), Bønnespread med ærter, Edamame-grønkålssalat og meget mere.
Det er super at have i køleskabet, så man er fri for at presse citron hver gang, det skal bruges. Det smager også MEGET bedre end det, man kan købe i supermarkedern
Bonusinfo: Citron indeholder limonen, som kan støtte vores leverafgiftning.