Kend mærkningsordningerne

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Vi har forskellige mærkningsordninger på varer, og de er tænkt som en hjælp til os forbrugere. Mærkerne skal guide os, så vi let og hurtigt kan få et indblik i, på hvilken måde en vare er produceret, og hvad den indeholder/er fri fra. Nogle gange er det dog let at blive forvirret over, hvad mærket dækker over. For er et produkt ernæringsmæssigt sundt, fordi det er økologisk? Og er en vare uden mælk, når den er glutenfri? Dette kan du få svar på i min artikel Mærkningsordninger - forvirring eller brugbart redskab? i magasinet Naturli.

Billedet stammer fra Pixabay.com

Nye kostråd med plante-fokus

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Cremet og lækker chokolade-smoothie, der er fyldt med frugt og grønt. Det er slet ikke en dårlig idé at begynde dagen med sådan en smooothie, men jeg er også glad for den, når aftensmaden skal være hurtig og lækker.

Den 7. januar kom der nye kostråd, der nu sætter fokus på mere plantebaseret kost til gavn for sundheden og ikke mindst for miljøet og klimaet. Du kan læse hele artiklen Nye kostråd - nu med fokus på planter og klima på naturli.dk, hvor du også kan finde opskriften på chokoladesmoothien på billedet og andre opskrifter med masser af planter. 

Knoglesundhed

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Mange af os oplever i løbet af livet ømme led, gigt eller knogleskørhed som kan være meget generende og sætte begrænsninger på vores udfoldelse. Vores kost og livsstil har stor betydning for vores led- og knoglesundhed, og derfor kan vi passe på og optimere hele bevægeapparatet ved at spise sundt. Det kan du læse mere om i artklen Kost til sunde led, hvor du også finder opskriften på bagt spidskål på billedet.