Nye kostråd med plante-fokus

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Cremet og lækker chokolade-smoothie, der er fyldt med frugt og grønt. Det er slet ikke en dårlig idé at begynde dagen med sådan en smooothie, men jeg er også glad for den, når aftensmaden skal være hurtig og lækker.

Den 7. januar kom der nye kostråd, der nu sætter fokus på mere plantebaseret kost til gavn for sundheden og ikke mindst for miljøet og klimaet. Du kan læse hele artiklen Nye kostråd - nu med fokus på planter og klima på naturli.dk, hvor du også kan finde opskriften på chokoladesmoothien på billedet og andre opskrifter med masser af planter. 

Knoglesundhed

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Mange af os oplever i løbet af livet ømme led, gigt eller knogleskørhed som kan være meget generende og sætte begrænsninger på vores udfoldelse. Vores kost og livsstil har stor betydning for vores led- og knoglesundhed, og derfor kan vi passe på og optimere hele bevægeapparatet ved at spise sundt. Det kan du læse mere om i artklen Kost til sunde led, hvor du også finder opskriften på bagt spidskål på billedet. 

Tips til at spise flere grøntsager

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Kommer der ikke altid de mængder grøntsager på tallerkenen, som der gerne skulle? Så er du langt fra den eneste, der oplever det. Derfor har jeg i en artikel til bladet Naturli skrevet om lige netop den problematik og giver 5 tips til, hvordan vi hver især kan få fyret op under grøntsagerne. De (nye) officielle Kostråd sætter også grøntsagerne på dagsordenen sammen med bælgfrugter, mens kød og mælkeprodukter får mindre plads. De 5 tips er ikke rocket science, men de er anvendelige og kan fungere som en daglig påmindelse om at spise grønt til alle måltider. Du kan læse artiklen her på side 52-53.