Mandelsmør

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Jeg tror, jeg kan lide alle slags nøddesmør - ligesom jeg også er vild med tahin og græskarkernesmør. Jeg bruger de forskellige typer smør som pålæg, dip og dressinger, og det er meget let at lave de forskelige typer smør selv. Det kræver dog en smule tålmodighed, fordi der skal blendes et stykke tid, før mandler, nødder og frø bliver til smør - men det er besværet værd. Jeg glæder mig i hvert fald til at få mandelsmør oven på min varme morgengrød. Er du ikke den tålmodige type, så kan du købe de færdige produkter i din helsekostbutik eller i nogle supermarkeder. 

Peberfrugt-spread

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Vegansk smørepålæg/spread findes i mange forskellige varianter og er en fast del af mit basissortiment fx peanutbutter, hasselnøddesmør, græskarkernesmør, Streichs smørepålæg mm. Det er dog ret let at lave det selv, og så er der også mulighed for at bruge masser af bælgfrugter og grøntsager, der giver mæthed og gode fibre til fordøjelsen. Grillede peberfrugter har en helt særlig plads i min mave, så selvfølgelig skal der være en dip/spread/smørepålæg på bloggen med netop grillede peberfrugter.

Superfruit chokoladetoppe

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Chololadekonfekt kan man spise året rundt og særligt, når det er en antioxidant bombe:-) Det er måske en sandhed med modifikationer, men både chokolade, solbær, tranebær, nødder og mandler er gode antioxidanter, så helt ved siden er det heller ikke. For optimal nydelse kan konfekten indtages sammen med en Matcha LatteCafe Latte eller en Golden Milk.