Peberfrugt-spread

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Vegansk smørepålæg/spread findes i mange forskellige varianter og er en fast del af mit basissortiment fx peanutbutter, hasselnøddesmør, græskarkernesmør, Streichs smørepålæg mm. Det er dog ret let at lave det selv, og så er der også mulighed for at bruge masser af bælgfrugter og grøntsager, der giver mæthed og gode fibre til fordøjelsen. Grillede peberfrugter har en helt særlig plads i min mave, så selvfølgelig skal der være en dip/spread/smørepålæg på bloggen med netop grillede peberfrugter.

Superfruit chokoladetoppe

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Chololadekonfekt kan man spise året rundt og særligt, når det er en antioxidant bombe:-) Det er måske en sandhed med modifikationer, men både chokolade, solbær, tranebær, nødder og mandler er gode antioxidanter, så helt ved siden er det heller ikke. For optimal nydelse kan konfekten indtages sammen med en Matcha LatteCafe Latte eller en Golden Milk.

Græskarkernesmør

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Græskarkernesmør har den smukkeste grønne farve og smager dejligt. Det er nemt at lave og kræver kun 2 ingredienser - ja faktisk kun 1, hvis du vil undgå salt. Jeg spiser rigtig meget tahin, men græskarkernesmør er fantastisk til at variere med. Græskarkerner indeholder bl.a. en del protein, omega 6 og 9 fedtsyrer, magnesium, zink, selen, molybdæn og jern. Græskarkerner indeholder også aminosyren tryptofan, der er forløberen for hormonerne serotonin og melatonin, som spiller en stor rolle for vores humør og søvn. Har du søvnbesvær kan du tænke på at få flere tryptofanholdige fødevarer ind i din kost. Tryptofanholdige fødevarer med meget protein som fx græskarkerner skal gerne spises sammen med lidt kulhydrat, fordi det letter transporten af tryptofan ind i hjernen. Et stykke brød med græskarkernesmør vil i den forbindelse være en god kombination. Du kan læse mere om mad med tryptofan i min artikel Beroligende mad på tallerkenen.