Grovboller med græskarkerner
Disse boller er mine favoritter for tiden, og jeg har efterhånde bagt dem en del gange. Når man bager med bagepulver går det hurtigt fra idé til resultat, og derfor kan du i løbet af ingen tid sætte tænderne i en nybagt bolle, der smager. Bollerne er perfekte på morgenbordet, men jeg bruger dem også ofte i madpakken.
Ingredienser:
9 stk.
100 g. boghvedemel
100 g. quinoamel
50 g. havremel
75 g. havregryn
25 g. græskarkerner
15 g. chiafrø
10 g. loppefrøskaller
1 spsk. tørret brændenælde (kan undlades)
½ L. vand
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
Sådan gør du:
Afvej loppefrøskaller, chiafrø og græskarkerner og tilsæt vand. Rør det hele grundigt sammen og lad blandingen hvile i omkring 10 minutter, så loppefrøskaller og chiafrø suger væde til sig. Tilsæt herefter havregryn, brændenælde og salt og rør det ud i væden. Till sidst tilsættes mel og bagepulver og dejen røres grundigt sammen. Lad dejen hvile i ca. 5 minutter til den bliver mere fast. Form 9 boller med fugtige hænder bag dem først på 250 grader i 10 minutter og herefter 20 minutter på 200 grader.
Lad bollerne køle af inden servering. Bollerne er fryseegnet. Du finder flere opskrifter på glutrnfri(t) brød, boller, kiks og kager under kategorien "Bagværk". Her kan du bl.a. finde Grovboller med amarant og hasselnødder og et Bananbrød til den lidt søde tand.
Dejen røres med en grydeske og ikke i røremaskine.