Vegansk gullasch

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Det er lang tid siden, jeg sidst har spist gullasch - faktisk har jeg aldrig selv lavet en vegansk udgave. Det vil sige, at jeg ikke har fået gullasch i mine efterhånden mange år som først vegetar og nu veganer. Efter en tur på cafe hvor jeg fik serveret .... gullasch, fik jeg endeligt taget mig sammen til at lave min egen version med inspiration fra en venindes og fra min mors opskrift. 

Kartoffelgratin med hvidkål

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Måske kan man sige, at det er flødekartofler på en ny måde? Eller måske er det bare sin helt egen ret, hvor kartofler møder hvidkål (eller spidskål), kokosmælk og krydres med karrypasta? Bedøm selv, men uanset så passer gratinen godt til frikadeller og postej, og den er helt perfekt til at sætte på buffet-bordet. 

Vegansk og glutenfri lasagne

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Denne lasagne er en total grøntsagsbombe, fordi der både er masser af grøntsager i "ostesaucen" og i selve grøntsagssaucen. Der kan bruges mange forskellige grøntsager i en vegansk lasagne, men efter min mening er champignoner et must, fordi de sammen med tamari og valnødder er med til at give umami-smag. Jeg er meget glad for røde linser til at give fylde og ekstra protein, men vil du hellere bruge tørret soja- eller ærtefars, er jeg sikker på, at det vil fungere super fint. "Ostesaucen" kan jeg spise direkte fra blenderen med en ske.... Er du ikke i humør til at lave en hel lasagne, kan jeg anbefale dig kun at lave "ostesaucen" og vende den med friskkogt pasta. Jeg har eksperimenteret med flere af den slags saucer, og du kan finde en lignende, men alternativ opskrift på pastasauce her.