Kartoffelbåde

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Jeg ved faktisk ikke, om man næsten kan kalde det en opskrift, for det er så ustyrligt let at lave hjemmelavede kartoffelbåde/pomfritter. Det kræver kun at du rengør kartofler, skær dem i både, drysser med salt og bager dem i ovnen til de er møre. That's it!

Du kan finde opskriften på www.naturli.dk, hvor du kan finde flere opskrifter med kartofler og læse artiklen Bæredygtighed, kartofler og madspild.

Kartoffelskåle med dildhumus og sommergrønt

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Efter jeg skrev artiklen Bæredygtighed, kartofler og madspild til Naturli, har jeg arbejdet lidt videre med opskrifter på kartofler. Jeg har stadig kartofler i haven, men det er ved at være slut for i år. Jeg nyder dog de sidste i fulde drag. Der er rigtig mange forskellige måder, vi kan tilberede kartofler på, og der findes et utal af spændende opskrifter med kartofler, vi kan kaste os ud i at prøve. Tilberedte, kolde kartofler er gode kilder til resistent stivlese, som nærer vores tarme og er foder til tarmbakterierne, hvilket giver os god grund til at få kartoflerne på tallerkenen. Du kan læse mere om resistent stiveslse i artiklen og finde flere af mine opskrifter med kartofler.