Kryddersalt - gem havens krydderurter
Så er det så småt ved at være tid til at gemme nogle af sommerens krydderurter. En god måde at gøre det på er at lave dit eget kryddersalt. Det ser flot ud og smager dejligt. Jeg vil i hvert fald glæde mig til at drysse lidt sommer ud over maden, når der bliver koldt og mørkt udenfor.
Ingredienser:
1 dl. grov himalayasalt
6 dl.blandede krydderurter og grønkål - jeg har brugt 2 blade grønkål og blandet med purløg, timian, bredbladet persille, basilikum og et lille stykke frisk chili
10 - 15 kornblomst-hoveder
Sådan gør du:
Vask grønkål og krydderier grundigt og kør det helt fri for vand i en salatslynge eller dup det tørt med et rent viskestykke. Pil blomsterbladene fra resten af blomsten, tjek for urenheder og skyld dem, hvis der er jord på.
Kom krydderurter i foodprocessoren sammen med saltet og blend det godt sammen. Bred det ud på en bradepande, tilsæt blomsterbladene og lad det tørre i solen, hvis vejret er til det. Ellers kom det i ovnen på 50 grader varmluft og lad ovndøren står lidt på klem.
I ovnen tager der ca. 2 - 3 timer men hold øje med det og rør i det undervejs.
Hvis blandingen er lidt klumpet, når den stilles til tørre, kan det være nødvendigt at give den en gang mere i foodprocessoren, når det er tørret lidt for at skille det mere ad.
Jeg har tilsat lidt flere tørrede morgenfrueblade, da saltet var færdigt. Det gav endnu mere farve...