Orientalsk inspireret humus

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Der er et utal af måder at lave humus på og smagen kan varieres alt efter humør og indholdet i køleskabet og på krydderihylden. Mit nyeste skud på (humus-) stammen er denne orientalsk inspireret humus med rød karrypasta og peanutbutter, som er toppet med koriander. Koriander som krydderurt deler vandene, for mange elsker den, men ligeså mange kan ikke fordrage koriander. Jeg hører til den første gruppe og vild med koriander, men du kan naturligvis undlade dem.

Ingredienser:

1 ds./240 g. kogte kikærter
½ spsk. peanutbutter
1 spsk. tamari (glutenfri sojasauce)
1 ½ tsk. rød karrypasta (mere hvis det skal være meget stærkt)
½ dl. sojamælk

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender og blend til du har en ensartet humus. Du kan også bruge en stavblender til opgaven. Pynt humusen med friske koriander og server den til lækre grøntsager og nybagt brød.

Sød kartoffelmad med banan, bær og peanutbutter

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Jeg har fået inspiration til dette stykke veganske smørrebrød fra denne opskrift Berry-stuffed breakfast sweet potato, som i øvrigt er en super lækker morgenmad. Sød kartoffel, banan, bær og knas er en fantastisk kombination, og det er faktisk lidt svært at afgøre om det er morgenmad, frokost eller til lækkersulten. Under alle omstændigheder går du ikke galt i byen ved at sætte tænderne i sådan et stykke smørrebrød.

Ingredienser:

Mængderne er på slump og afhænger af, hvor mange stykker, du kan spise og hvor højtbelagt det skal være

rugbrød - evt. glutenfrit
kogt eller bagt sød kartoffel
blåbær eller andre bær efter smag
hel boghvede evt. let ristet
kakaonips
lidt bananskiver
ca. 1 tsk. peanutbutter pr. skive brød

Sådan gør du:

Mos den søde kartoffel let med en gaffel og fordel mosen oven på brødet. Sæt mindre klatter af peanutbutter ovenpå (alternativt begynd med at smøre peanutbutter på brødet og kom herefter most sød kartoffel på). Drys med hel boghvede og kakaonips og pynt med blåbær, bananskiver og evt. spiselige blomster.

Sød kartoffelmad blog
Du kan sagtens undvære bananskiver, men de giver lige det sidste pift.