Gulerodsjuice med bladselleri

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Kolde og varme drikke

Jeg er vild med friskpresset juice og kan godt lide, når de er friske og lidt stærke. Det gælder om at finde en balance mellem smagene og forholdet mellem frugt og grønt. Hvis du er mest til den meget søde smag, kan det være en fordel at lave en smoothie, fordi der kommer fibrene med, som holder vores blodsukker stabilt. For at undgå madspil så kan pulpen fra juicen bruges i gryderetter og bagværk. Jeg sørger for at presse de ting, jeg vil bruge til madlavningen først, så de kan tages fra, inden jeg presser resten. 

DIY: Super foods

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Kolde og varme drikke

Butikkerne bugner af super foods og super foods blandinger, som gør det let for os at booste hele vores system med top-potente fødevarer. En af ulemperne ved nogle af disse produkter er prisen. En anden er, at flere af super foodsprodukterne er eksotiske frugter og bær, som ikke vokser i vores nærhed. Men super foods behøver hverken være meget eksotiske eller dyre, for flere af vores daglige fødevarer, som eksempelvis kål, kan i den grad betegnes som super foods. Hvis du selv vil have fingrene i processen, kan du let lave dine egne super foods blandinger, og det kan du læse meget mere om i min artikel "Lav dine egne blandinger af Super foods", som du finder på www.naturli.dk

Her finder du også opskrifterne på blandt andet på den varmende og intiinflammatoriske "Golden Milk pasta", som du kan se på billedet.

Vil du læse endnu mere om super foods, kan du også kaste dig over artiklen "Superfoods - fyld kroppen og boost systemet". Her finder du endnu flere opskrifter og en definition på det lidt flyvske begreb.

 

Jordbær og melon-smoothie

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Kolde og varme drikke

En af mine kollegaer havde en lignende smoothie med på arbejde forleden, så jeg blev nødt til at se, om jeg kunne gøre hende kunsten efter. Der er der kommet denne jordbær og melonsmoothie ud af, og en lækker smoothie kan være aldeles forfriskende på en varm sommerdag. Jordbær og melon er i højsæson om sommeren og en fantastisk spise, som man næsten ikke kan få for meget af. For at friske smoothien yderligere op har jeg brugt en blanding af almindelig mynte og jordbærmynte, men du kan nøjes med almindelig mynte. Jordbærmynte smager bare virkelig lækkert og af ... jordbær, så det giver lidt ekstra.