DIY: Super foods

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Kolde og varme drikke

Butikkerne bugner af super foods og super foods blandinger, som gør det let for os at booste hele vores system med top-potente fødevarer. En af ulemperne ved nogle af disse produkter er prisen. En anden er, at flere af super foodsprodukterne er eksotiske frugter og bær, som ikke vokser i vores nærhed. Men super foods behøver hverken være meget eksotiske eller dyre, for flere af vores daglige fødevarer, som eksempelvis kål, kan i den grad betegnes som super foods. Hvis du selv vil have fingrene i processen, kan du let lave dine egne super foods blandinger, og det kan du læse meget mere om i min artikel "Lav dine egne blandinger af Super foods", som du finder på www.naturli.dk

Her finder du også opskrifterne på blandt andet på den varmende og intiinflammatoriske "Golden Milk pasta", som du kan se på billedet.

Vil du læse endnu mere om super foods, kan du også kaste dig over artiklen "Superfoods - fyld kroppen og boost systemet". Her finder du endnu flere opskrifter og en definition på det lidt flyvske begreb.

 

Jordbær og melon-smoothie

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Kolde og varme drikke

En af mine kollegaer havde en lignende smoothie med på arbejde forleden, så jeg blev nødt til at se, om jeg kunne gøre hende kunsten efter. Der er der kommet denne jordbær og melonsmoothie ud af, og en lækker smoothie kan være aldeles forfriskende på en varm sommerdag. Jordbær og melon er i højsæson om sommeren og en fantastisk spise, som man næsten ikke kan få for meget af. For at friske smoothien yderligere op har jeg brugt en blanding af almindelig mynte og jordbærmynte, men du kan nøjes med almindelig mynte. Jordbærmynte smager bare virkelig lækkert og af ... jordbær, så det giver lidt ekstra.

Grøn juice

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Kolde og varme drikke

Jeg indrømmer det gerne: Jeg kunne bestemt blive bedre til at juice mere regelmæssigt. For når jeg får taget mig sammen til det, undrer jeg mig altid over, hvorfor der går så lang tid imellem ..... Jeg har været og er bare glad for smoothies, fordi det går hurtigere, og der ikke er noget spild. Men juice og smoothies kan noget forskelligt, så jeg påtænker at bruge juicemaskinen mere fremover...

Her får du opskriften på en grøn juice, der giver masser af krudt til kroppen og er godt for udrensningen med både broccoli, spidskål citron og ingefær. 

Skål!