Ærtemos

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Der skal farver på tallerkenen, og en portion ærtemos kan i den grad lyse tallekenen op. Jeg bruger ærtemos som dip til grøntsager og til at smøre på brød og komme i sandwich. Det er også lækkert til kogte kartofler. Ærter er søde, så mosen skal krydres godt for at give lidt modspil til det søde.
Ærtemos tager ikke mange minutter at lave, derfor er det en let måde at få flere grøntsager på tallerkenen.

Snackkugler

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Jeg synes, det er lækkert at have nogle skønne konfekt-agtige/protein-fiber-kugler i køleskabet. De passer nemlig  perfekt til en lille haps i madpakken eller bare som sundere slik. Kuglerne er ikke voldsomt søde, så ønsker du det, skal du tilsætte lidt flere dadler. Der er derimod godt med fibre fra både dadler, kokosfibermel, koksmel og proteinpulver. Ønsker du en anden smage end kaffe, kan du tilsætte en anden smag fx lakrids og/eller pebermynte eller helt undlade at tilsætte smag.

Hasselnøddesmør

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Jeg elsker i den grad hasselnøddesmør, og jeg har altid købt den fra mærket Monki, fordi jeg synes den smager fantastisk og rigtig meget af nougat. Jeg har brugt den til konfekt, på brød, pandekager og til andre lækkerier, men som med alt andet nøddesmør, er den lidt til den dyre side. Derfor har jeg nu lavet det selv, og det er så let, at det er til at grine af, så Monkis variant har nu fået konkurrence. Hasselnøddesmørret kan du bruge til Nougat-chiagrød, oven på pandekager og vafler, til frugtsalat, i eller over is og hvor du ellers har lyst til skøn smag af nouget.