Havregrynskugler med lime og matcha

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Det er lige ved og næsten... Julen står i allerhøjeste grad i for døren og for mange af os, betyder det også rigtig meget skøn mad og konfekt. Samlet set kan julen være en udfordring for blodsukkeret (og meget andet:-)), derfor kan det være dejligt med en opskrift på noget lækkert, der ikke påvirker blodsukkeret helt så meget.

Der findes mange forskellige typer af sødemidler. Det jeg helst selv vil bruge er frugt og tørret frugt, fordi det er det mest naturlige og indeholder vitaminer, mineraler og ikke mindst fibre. Dernæst kan jeg godt lide kokosblomstsukker- og sirup, fordi det smager lækkert og påvirker blodsukkeret lidt mindre. Dog skal det efter min mening ikke indtages i alt for store mængder, da det vil belaste blodsukkeret. Jeg har skrevet en artikel til bladet Naturli om netop blodsukker og sødemidler, som du kan læse på www.naturli.dk.

Konfektkugler af den ene eller anden slags er gode at have på lager til den lille sult eller til en hyggestund. I denne opskrift har jeg brugt matcha og lime til at give en frisk smag og farve. Kuglerne indeholder både cashewnødder og kikærter for både at give mæthed og mindske blodsukkerudsving. Opskriften finder du sammen med ovenstående artikel på www.naturli.dk