Matcha latte
For ikke så længe siden postede jeg en opskrift på Matcha-brus, hvor du har mulighed for at nyde matcha i en kold og forfriskende version. Men matcha smager også fantastisk som latte, og den er mild og dejlig at lune sig på. Dertil kommer at den smuk at se på med sin flotte grønne farve.
Ingredienser:
1 person
½ dl. vand
½ tsk. matcha pulver
2 dl. neutral mandelmælk eller anden plantemælk efter din smag
evt. 1-2 tsk. Fibersirup gold til at søde med. Du kan også bruge kokosblomstsukker, stevia, sukrin eller en anden sirup til at søde med.
Sådan gør du:
Rør/pisk matchaen ud i 2 tsk. af vandet til du har en slags pasta - alle klumper skal være rørt ud. Tilsæt resten af vandet og rør igen. Varm mælken op i en kasserolle sammen med Fiber sirup og når mælken er varm tilsættes matchaen. Mælken skal ikke koge, men have drikke-temperatur. Blend matchaen med en stavblender til der dannes skum.
Hæld matcha latten i et glas og nyd den med det samme. Et stykke mørk chokolade smager skønt sammen med. Eller disse Muffins med sorte bønner.
Så er der dømt pause:-)