Peberfrugt-spread

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Vegansk smørepålæg/spread findes i mange forskellige varianter og er en fast del af mit basissortiment fx peanutbutter, hasselnøddesmør, græskarkernesmør, Streichs smørepålæg mm. Det er dog ret let at lave det selv, og så er der også mulighed for at bruge masser af bælgfrugter og grøntsager, der giver mæthed og gode fibre til fordøjelsen. Grillede peberfrugter har en helt særlig plads i min mave, så selvfølgelig skal der være en dip/spread/smørepålæg på bloggen med netop grillede peberfrugter.

Ingredienser:

200 g kogte butterbeans
1 rød peberfrugt
1 spsk. lys tahin
3 tsk. citronsaft
stødt chili efter smag
1 lille fed hvidløg
salt og frisk kværnet peber

Sådan gør du:

Vask og halver peberfrugten og tag stilk, kerner og hvide ribber ud. Bag peberfrugten i ovnen på 200 grader til skindet begynder at blive mørkt. Lad peberfrugten køle af og pil skindet af.

Kom alle ingredienser i en foodprocessor eller blender og blend til du har en glat smørepålæg/spread (Du kan også blende den med en stavblender). Smag evt. til med flere krydderier.

Opbevares i et rengjort og skoldet glas i køleskabet. Kan holde sig 3-4 dage og bruges til at smøre på brød, fylde i sandwich eller som dip til grøntsager.