Peanutkaramelbarer
Der findes et utal af barer med peanuts, men det afholder ikke mig for at komme med et bud på endnu én. Der er noget uimodståeligt i kombinationen af chokolade, peanuts og dadelkaramel, og det er muligvis årsagen til, at der findes så mange forskellige varianter. Jeg har valg at lave bunden af hampefrø, valnødder og græskarkerner, så barer også indeholder sunde fedtsyrer. Frø, nødder og kerner er desuden gode kilder til vitaminer, mineraler og protein. Så alt i alt er der flere grunde til, hvorfor du straks må i gang med at lave barerne.
Ingredienser:
10 barer
1 portion dadelmos
Bund: 13x17 cm.
25 g. hampefrø
50 g. valnødder
25 g. græskarkerner
50 g. af dadelmosen
¼ tsk. vaniljepulver
Fyld:
Resten af dadelmosen
75 g. afskallede abenødder *
60-70 g. Mørk chokolade mindst 70% - jeg har brugt 85%
Sådan gør du:
Kværn frø og nødder til groft mel og tilsæt dadelmos. Rør dejen sammen og rul den ud mellem to stykker bagepapir, så bunden bliver ca. 3 mm. tyk og 13 x 17 cm. Sæt bunde på køl mens du tilbereder fyldet.
Afskal abenødderne og rør dem sammen med dadelmosen og fordel den oven på bunden. Sæt bunden på køl et par timer og skær den ud i stykker på 3 x 5 cm. Fordel den smeltede chokolade over barerne. Lad chokoladen størkne inden de servers. Pynt evt. med lidt abenødder.
*Jeg bruger abenødder (peanuts med skal), fordi de smager rigtig godt. De er ristede, men ikke i salt og olie. De er derfor væsentlig sundere end traditionelle ristede peanuts og smager bedre end rå peanuts, som jeg synes smager lidt af ærter. Men gider du ikke bruge tid på at afskalle abenødder, kan du bruge rå peanuts og selv riste dem let på panden eller i ovnen, så de kommer til at smage af peanut-ish.