Chufa-og kikærteknækbrød

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Chufamel er rigtig godt at bruge til knækbrød kiks og tærtebunde, fordi det giver sprødhed og knas. Chufamel er glutenfrit, fiberrigt og indeholder flere vitaminer og mineraler som E-vitamin, magnesium, jern, kalium og fosfor. De små runde chufaknolde kan spises af nøddeallergikere, netop fordi det er en knold og ikke en nød. Du kan læse mere om chufa i min artikel Chufa - en lille knold

Knækbrødene kan spises med lige, hvad du har lyst til, men jeg kan også godt lide at spise dem bare som de er. Det gør dem perfekte at tage med på farten som et mættende mellemmåltid sammen med lidt frugt og/eller grøntsagshapsere.

Glutenfri grovboller med chiafrø

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Når jeg bager, skifter jeg mellem hævemidler som bagepulver, tørgær og surdej. Variationen mellem hævemidlerne giver noget forskelligt til bagværket, hvilket jeg godt kan lide. Det lyder ikke så "perfekt/korrekt" at bage med bagepulver, fordi dejen kke hæver, og det virker mere kemisk. Alligevel synes jeg, at det giver et godt resultat med fint hævede boller. En anden fordel er, at det går lynhurtigt - man kan på lidt over 1 time gå fra at have en tom fryser til at have noget at komme deri og i mawsen naturligvis.

Chufakiks

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Det er et stykke tid siden, jeg har bagt med chufamel, men det er jeg hermed i gang med igen. Hvis du undrer dig over, hvad chufa er for noget, kan du læse mere i min artikel Chufa - en lille knold.
Chufamel smager rigtig godt og giver en sprød og lidt knasende konsistens til bagværket. Derfor synes jeg, det egner sig perfekt til kiks, knækbrød og tærtebunde, hvor man gerne vil have lidt sprødhed. Chufakiksene kan bruges til både sødt og salt pålæg/topping og er også gode bare helt au naturel til den lille sult på farten.