Knækbrød med gurkemeje

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk


Knækbrød er altid et hit at have på lager. Jeg synes, de er geniale til det hurtige og lette mellemmåltid. Men de er også super gode til både morgenmad eller frokost med lækket smørepålæg og en masse gnavegrønt. For lidt ekstra farve, smag og point på sundgedskontoen har jeg tilsat gurkemeje og peber. Gurkemeje har mange sundhedsfremmende egenskaber, og peber hjælper med til at øge optageligheden af gurkemejen. Derfor er de et godt makkerpar.

Ingredienser:

15 g. chiafrø
50 g. solsikkekerner
50 g. sesamfrø
25 g. quinoaflager
100 g. kikærtemel
50 g. quinoamel
5 g. loppefrøskaller
1 spsk. tørret brændenælde
1 3/4 dl. vand
3/4 tsk. salt
½ tsk. gurkemeje
lidt frisk kværnet peber

Sådan gør du:

Bland alle de tørre ingredienser sammen og bland det sammen. Tilsæt vand og rør det hele godt sammen. Rul herefter dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir.

Skær dejen i passende firkanter og bag knækbrødene midt i ovnen på 175 grader i 25-30 minutter.

Jeg vender knækbrødene ca. halvvejs, for så er de lettere at få bagt sprøde, uden de bliver for mørke. De yderste knækbrød bliver typisk færdige før dem i midten af pladen, så tag de hurtigst bagte ud lidt før og lad resten bage videre.