Glutenfri og veganske fastelavnsboller med masser af lækkert fyld

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Fastelavn er lige om hjørnet, og derfor må der fastelavnsboller til. Jeg er stor fan af gammeldags fastelavnsboller med lækkert fyld og blød bolle. Jeg har prøvet i flere omgange at lave fastelavnsboller helt uden at blive tilfreds med resultatet, men denne gang synes jeg endelig, de er blevet vellykkede. Dejen er blød og lidt sød og sammen med det søde fyld og glasuren, er bollerne blevet tilpas søde efter min mening. Jeg har lavet 2 varianter: en med marcipan, creme, hasselnøddesmør og et lille stykke mørk chokolade, og en med marmelade, creme og marcipan. Uha det var en farlig omgang, og jeg var især fan af den med chokolade og hasselnøddesmør.

Brunkager uden mælk og gluten

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Wupit så gik der en uge mere, og det blev 2. søndag i advent. Som barn syntes jeg tiden indtil juleaften sneglede sig afsted, men som voksen farer den ene adventssøndag forbi efter den anden. En god aktivitet til at stoppe op og nyde julemåneden kan være at bage brunkagerne her. Juleduften vil med garanti sprede sig i køkkenet - god fornøjelse.

Glutenfri boller med valnødder og amarant

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk


Det er ikke pænt at prale, så jeg vil forsøge at lade være. Men jeg synes altså, at disse boller er blevet yderst vellykkede. De er bløde indeni på en anden måde, end de boller jeg tidligere har lavet, og jeg synes mængden af chiafrø er lige tilpas. I Jantelovens land er intet så godt, at der ikke er plads til forbedringer, så måske vil jeg komme lidt flere valnødder i næste gang. Du må gerne prøve opskriften af og skrive, hvad du synes om den i kommentarfeltet nedenunder.