Fyldig grøntsagssuppe

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Supper er super gode til at sætte grøntsagerne i førersædet og få brugt de grønne sager køleskabet gemmer på. Jeg er lidt vild med kartoflerne i suppen, fordi de bare har en lækker, blød konsistens og naturligvis smager skønt. Men de kan skiftes ud med andre rodfrugter, og du kan bruge hvidkål i stedet for spidskål, edamamebønner i stedet for ærter. Yes supper kan sammensættes alt efter smag og indhold i køkeskabet, så kom endelig i gang med suppe-kokkeriet.

Rødbedebøffer

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad


Nogle gange synes jeg, det kan være svært at få den rigtige konsistens på grøntsagsbøffer. De kan let blive enten for bløde eller for tørre. Denne gang synes jeg, at konsistensen er lige som den skal være. Bøfferne passer super til en lækker burger, men de kan også spises til kartofler, salat eller kommes i pitabrød. Desuden er de super gode til madpakken.

Linsesauce med bagt rodfrugtmos

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad


Der er virkelig gang i en stor mængde grøntsager i denne ret, så du får tanket op med både grønne proteiner og grøntsager. Det er en god måde at lave mad til flere og retten kan gøre sig fint på et buffetbord - evt i små ildfaste skåle, så hver gæst kun får en mindre portion. Skøn, mættende og varmende efterårs- og vintermad.