Grøntsagswok med spicy peanutsauce

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad


Jeg har ikke den store erfaring med wokretter, så jeg øver mig, og jeg synes faktisk det kan være svært at få stegt grøntsagerne tilpas. De skal gerne være lidt sprøde, når retten er klar til servering. Grøntsagernes konsistens betyder meget for det færdige resultat, for det er lækkert med variationen mellem bløde nudler, cremet sauce og sprøde grøntsager. Derfor skal alle grøntsagerne heller ikke svitses lige lang tid, for ellers bliver nogle af grøntsagerne for bløde inden andre er tilstrækkeligt møre. Det er også en mulighed at lave forskellig tykkelse på grøntsagsstavene alt efter, hvor lang tid de skal svitses. På den måde kan man muligvis komme alle grøntsagerne på panden samtidig. 

Det prøver jeg næste gang.

Indisk inspireret grøntsagsgryde med broccoli-ris

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad


Der er flere måder, hvorpå vi kan få flere grøntsager indenbords. En af dem kan være at blende fx broccoli eller blomkål og blande det sammen med ris (quinoa eller hel hirse kan også bruges). På den måde erstattes nogle af risene med grøntsager. Jeg tror også, det kan fungere fint med den fantastiske søde kartoffel eller gulerødder.

Retten er dejligt mættende og kan naturligvis spises året rundt, men den passer perfekt til en lidt kold,våd og/eller blæsende dag, hvor man trænger lidt at varme sig på.

Rodfrugt-roulade

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad


Nam, nam... jeg kan godt lide rodfrugter og da særligt, når de laves til en roulade fyldt med spinat, rucola, gulerødder og krydret creme lavet på basis af silketofu.
Jeg synes, den vil gøre sig rigtig godt som en dekorativ forret, hvor den er portionsanrettet på en bund af lidt frisk spinat og rucola med lidt olie-eddike dressing eller balsamico glace til. Resterne (hvis der er nogle) kan også bruges til den totalt overskudsagtige madpakke:-)