Champignonsuppe

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad


Champignonsuppe indeholder oftest en del fløde og smør. Et alternativ til den lidt tungere sag, kan være denne champignonsuppe, hvor jeg har brugt butterbeans til at jævne suppen med. For at give den cremede konsistens kan du bruge enten mandel- eller sojafløde. Purløg og frisk kværnet peber på toppen er et must, for det giver det lille ekstra pift.

Tomattærte

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad


Tærter kan også sagtens laves vegansk, så æg er ikke nødvendige. Silken tofu er perfekt til formålet og giver et lækker cremet fyld. Tofu smager ikke af noget i sig selv, derfor skal der tilføjes krydderier og som her en kombination af sennep, vegansk mayonnaise, krydderurter og krydderier for at give smagsløgene noget at arbejde med. Ønsker du at din tærte skal have smag af æg, kan du bruge sort salt. Jeg tror sagtens, du kan bruge andre grøntsager end tomater, bare de ikke afgiver for meget væde, når de bages. 

Bagt blomkål

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad


Der er langt fra overkogt blomkål, der lugter alt for meget af kål (læs: prut) til sådan et lækkert bagt blomkål dækket af krydret dej og toppet med flagesalt og frisk rosmarin. Det kan spises til alverdens retter og er også en ret i sig selv med lidt humus eller til lækker veggi-delle til.