Tomattærte

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad


Tærter kan også sagtens laves vegansk, så æg er ikke nødvendige. Silken tofu er perfekt til formålet og giver et lækker cremet fyld. Tofu smager ikke af noget i sig selv, derfor skal der tilføjes krydderier og som her en kombination af sennep, vegansk mayonnaise, krydderurter og krydderier for at give smagsløgene noget at arbejde med. Ønsker du at din tærte skal have smag af æg, kan du bruge sort salt. Jeg tror sagtens, du kan bruge andre grøntsager end tomater, bare de ikke afgiver for meget væde, når de bages. 

Ingredienser:

4 personer

Tærtebund:
50 g. fuldkorns rismel
25 g. majsmel
50 g. boghvede
10 g. loppefrøskaller
½ tsk. salt
1 1/4dl. (125 g) vand
2 spsk. olivenolie

Fyld:
1 pakke (290 g.) silken tofu (jeg har brugt den fra Clearspring)
30 g. vegansk mayonnaise
30 g. sennep
2 spsk. gærflager
250 g. cherrytomater
1/4 tsk. stærk paprika
½ tsk. salt
friskkværnet peber
15 g. pinjekerner
½-1 potte basilikum

Sådan gør du:

Tærtebund:
Bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt vand og olie. Rør det hele godt sammen. Smør tærtefadet godt med olivenolie, så dejen kan slippe, når den er bagt.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir i en cirkel, der passer til dit tærtefad. Fjern det øverste stykke bagepapir og vip tærtedejen rundt, så dejen kommer ned i formen, og du kan fjerne det sidste stykke bagepapir. Tryk forsigtigt dejen ned i forme og op ad kanterne. Prik huller i dejen med en gaffel og forbag den midt i ovnen i 12 minutter ved 200 grader.

Fyld:
Hæld væden fra tofuen og kom silken tofu, mayonnaise, sennep, salt, peber og paprika i en skål. Blend det til en glat masse med en stavblender. Rør gærflagerne i og smag evt. til med mere salt, peber og paprika.

Skyl og tør cherrytomaterne og skær dem i halve. Pluk bladene af knap ½ potte basilikum, skyl dem og dup dem tørre.

Fordel tofumassen i formen og kom cherrytomater og basilikumblade ovenpå. Drys med pinjekerner og bag tærten i ovnen i 30 minutter.

Lad tærten køle lidt af og kom lidt flere basilikumblade på. Server tærten lun eller kold med en god salat til.