Løgtærte med timian og sød kartoffel

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Løg er for mig ikke den mest eksotiske ingrediens og heller ikke den grøntsag, jeg oftest vælger som den dominerende i en ret, men denne løgtørte er en undtagelse. Selvom jeg ikke som sådan er fan af store mængder (rå) løg, så er løg er fantastiske til at give smag til mange retter og har sin faste plads i næsten alle sammenkogte retter, karryretter, postejer og tomatsaucer. Desuden har de den egenskab, at de i rå tilstand tilføjer noget skarpt og sprødt til en ret, mens de bliver søde og bløde ved tilbereding, hvilket åbner for flere anvendelsesmuligheder.

Riskumsnusk

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Med et lille ordspil har jeg omdøbt retten til riskumsnusk i stedet for ruskumsnusk - nu er det jo ris, der bruges i retten:-) Slår man "ruskumsnusk" op i ordbogen får man denne forklaring: "Skødesløs blanding af forskellige, tilfældige ingredienser til fx en madret". Selvom denne ret jo er riskumsnusk, så er beskrivelsen ikke helt ved siden af, selvom ingredienserne ikke er valgt tilfældigt. Det syrlige fra tomaterne skal nemlig afbalanceres med en sødere smag fra søde kartofler og svitsede løg. Med et mere og topmoderne ord, vil man nok kalde rette noget i retning af "one pot", men uanset navn så smager det lækkert.

Tomater i linseflødesauce

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

En cremet flødesauce med løg, hvidløg, linser og krydderier er perfekt til at vende hele tomater i. Det er en skøn og måske også nytænkende ret, der heldigvis er let at lave og smager dejligt. Krydderierne er med til at give smag til retten og den lidt søde sojafløde afbalancerer fint det syrlige i tomaterne.