Hvidkålsgryde med kikærter og quinoa

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Jeg er glad for denne ret, fordi den indeholder nogle af mine ynglingsingredienser: kikærter, kål, hvidløg, ajvar og ikke mindst quinao og krydderurter som persille eller endnu bedre koriander. Ajvar er en krydret grøntsagssauce med auberginer, der kan købes i mange supermarkeder eller hos etniske grønthandlere. Ajvar fås i flere varianter alt efter, hvor  stærk du vil have den. Jeg synes, den stærke version er temmelig stærk, så jeg bruger oftest medium stærk.

Portobellosvampe fyldt med kartoffelmos og rosmarin

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Portobellosvampe er virkelig lækre og giver en skøn umami-smag til det, de tilbredes sammen med. Jeg har rørt hasselnødder og rosmarin i kartoffelmosen -  rosmarin og kartofler er det perfekte match og hasselnødderne giver noget knas til den bløde mos. De mætter ret godt, så de kan godt være en ret i sig selv, men de vil også være velegnede til at sætte på et buffetbord.

Blomkålsterrin

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Jeg er vildt glad for, det lykkes at lave en blomkålsterrin ved hjælp af agar agar, og som hænger flot sammen - jeg bliver altid så glad, når mine eksperimenter lykkes!  Blomkålsterrinen er super festlig at servere som forret eller på buffetbordet. Gulerodsstrimlerne giver et flot pift, men du kan bruge andre grøntsager fx grønne asparges. Pynt endelige med masser af karse eller krydderurter efter smag, ekstra gulerodsstrimler og server et lækkert stykke brød til.