Rødbedebøffer

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad


Nogle gange synes jeg, det kan være svært at få den rigtige konsistens på grøntsagsbøffer. De kan let blive enten for bløde eller for tørre. Denne gang synes jeg, at konsistensen er lige som den skal være. Bøfferne passer super til en lækker burger, men de kan også spises til kartofler, salat eller kommes i pitabrød. Desuden er de super gode til madpakken.

Ingredienser:

8 stk.

100 g. kogt quinoa
200 g. rødbede (rengjort vægt)
1 mellem løg
75 g. kikærtemel
5 g. loppefrøskaller
1-2 fed hvidløg
½ tsk. karry
½ tsk. gurkemeje
1/4 tsk. chili
½ tsk. sød paprika
1/4 tsk. koriander
1/4 spidskommen
½ tsk. salt
friskkværnet peber
olivenolie til pensling

Sådan gør du:

Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker. Skær løg og hvidløg i mindre stykker og kom dem i en minihakker eller lignende sammen med rødbedetern. Blend til det er fint hakket – det kan være nødvendigt at holde pause og skrabe ned ad siderne undervejs for at få det hele hakket fint.

Kom grøntsagsblandingen i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Rør det hele godt sammen, så du får en sammenhængende fars.

Form farsen til 8 flade bøffer og pensl dem med olivenolie på begge sider. Bag dem i ovnen på 175 grader i 30 minutter. Bøfferne skal vendes halvvejs, så de får lidt skorpe på begge sider.

Kan spises til kartofler, en god salat, i en burger eller i et pitabrød.