Glutenfri boller med valnødder og amarant
Det er ikke pænt at prale, så jeg vil forsøge at lade være. Men jeg synes altså, at disse boller er blevet yderst vellykkede. De er bløde indeni på en anden måde, end de boller jeg tidligere har lavet, og jeg synes mængden af chiafrø er lige tilpas. I Jantelovens land er intet så godt, at der ikke er plads til forbedringer, så måske vil jeg komme lidt flere valnødder i næste gang. Du må gerne prøve opskriften af og skrive, hvad du synes om den i kommentarfeltet nedenunder.
Ingredieneser:
10 stk.
½ liter vand
10 g. loppefrøskaller
15 g. chiafrø
25 g. valnødder
1 tsk. salt
1½ tsk. bagepulver
50 g. glutenfri grove havregryn (evt. alm. hvis du tåler dem)
125 g. amarantmel
75 g. kastanjemel
100 g. rismel
olivenolie til pensling
Sådan gør du:
Rør loppefrøskaller og chiafrø sammen med vandet og lad blandingen hvile i ca. 10 minutter. Hak eller bræk valnødderne i mindre stykker og afvej mel, salt og bagepulver.
Rør alle ingredienser sammen og ælt dejen i skålen med hænderne. Dejen skal hvile 10-15 minutter, så den bliver mere fast. Herefter formes dejen til boller med fugtige hænder. Pensl tilsidst bollerne med olivenolie og bag dem på 200 grader i 40 minutter.
Jeg er i gang med at afprøve bollerne i en version med gær og langtidshævning, som kommer på bloggen snarest. Der sker meget ved at lade dejen langtidshæve, kan jeg røbe, så der er en del forskel på de to versioner.
Endnu en opskrift du kan afprøve, når de kommer på bloggen....