Linsebøffer med peberfrugt
Der findes en del forskellige vegetariske og veganske bøffer, man kan købe i butikkerne, og som også smager rigtig godt. Det kan dog være svært at finde nogle, der er glutenfri og ikke har alt for lange ingredienslister. Så er det heldigt, at en portion linsebøffer ret hurtigt kan trylles frem. Jeg synes, de er super gode i en burger eller til alverdens salater. Skal det være rigtig sommerligt, kan bøfferne spises sammen med Klassisk kartoffelsalat eller med en Broccoli-blomkåls couscous. Velbekomme!
Ingredienser:
10 stk.
150 g. røde linser
1½ dl. vand.
150 g. rød peberfrugt
1 lille løg
1 fed hvidløg
3/4 tsk. salt
2 spsk. mild taco sauce
peber
1½ tsk. paprika
3/4 tsk. chili
35 g. quinoamel
1½ tsk. loppefrøskaller
lidt olivenolie til pensling
Sådan gør du:
Kom linserne i en si og skyl dem meget grundigt. Kom herefter linserne i en kasserolle med 1½ dl. vand. Kog linserne sagte til de har suget vandet til sig - det tager ca. 10 minutter. Lad linserne køle af.
Skær løg, hvidløg og peberfrugt i grove tern. Kom løg og hvidløg i en minihakker eller lignende og hak det fint. Tilsæt peberfrugt og kør kortvarigt, så peberfrugten også hakkes. Peberfrugten skal ikke hakkes for fint, så undgå at blende for meget.
Bland hakket løg, hvidløg og peberfrugt med linserne og tilsæt de øvrige ingredienser. Smag farsen til og sæt den på køl ca. 30 minutter.
Beklæd en bageplade med bagepapir og lav 10 cirkler med olivenolie, der hvor du vil placere bøfferne. Form herefter farsen til bøffer, og placer dem oven på olie-cirklerne. Pensl herefter bøfferne på oversiden. Farsen er ret blød, så det er lettere at pensle bagepapiret end at vende bøfferne for at få olie på begge sider.
Bag dem i ovnen i 30 minutter og vend dem efter 20 minutter, så de kan få skorpe på begge sider.