One pot linse- og quinoagryde

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Der er mange forskellige krydderier i retten, som giver retten intens smag og varme til kroppen. One pot gryder er lette at lave netop fordi, alle ingredienser kommes i samme gryde og står og passer sig selv det meste af tiden. Der er mange variationsmuligheder, når du laver one pot gryder, og du kan tilpasse dem alt efter, hvad du har i køleskabet, skuffer og skabe. Lige som supper er one pot gryder gode at lave, når der er råvarer, der trænger til at blive brugt.

Ingredienser:

4 personer

1½ dl. moong dal linser
1½ dl. quinoa
100 g. grønne bønner
3 dl. vand + ½ grøntbouillonterning
1½ dl. kokosmælk
1 rød peberfrugt
200 g. hvidkål
1 mellem løg
1 stort fed hvidløg
5 g. frisk ingefær eller efter smag
frisk chili efter smag
½ tsk. salt
friskkværnet peber
½ tsk. stødte koriander
½ tsk. spidskommen
1 tsk. gule sennepskorn (kan undlades)
1/4 tsk. kanel
1/4 tsk. kardemomme
½ tsk. gurkemeje
½ tsk. kokosolie til svitsning
1 potte friske koriander
citronskræl af ½-1 citron
2-3 spsk. kokosmel til at drysse over
abenødder eller peanuts til at drysse over

Sådan gør du:

Begynd med at tø de grønne bønner op og skær dem i stykker på ca 1 cm.

Sæt linser og quinoa i blød i ca. 15 minutter og skyl det herefter meget grundigt. Lad blandingen dryppe af.

Skær løget i mindre tern og riv hvidløget og ingefær fint. Snit hvidkålen fint og skær peberfrugten i tern. Kom kokosolien i en sauterpande eller gryde sammen med sennepskorn, hvidløg, løg, ingefær og gurkemeje. Svits det et par minutter og tilsæt linser, quinoa, vand, kokosmælk og bouillonterning. Lad det koge sagte i 10 minutter under låg – rør i det undervejs.

Tilsæt grøntsagerne og krydderier og lad retten simre i yderligere 10 minutter under låg – rør i den undervejs.

Smag retten til og server med friske korinader, abenødder, frisk revet citronskræl og evt. kokosmel.