Dadelmos
Jeg vil som udgangspunkt gerne søde med det mest naturlig, jeg kan komme i nærheden af. Derfor vender jeg igen og igen tilbage til tørret frugt. Der er ikke så mange dikkedarer - det er bare frugt, der er tørret. Og ja tørret frugt indeholder masser af både fruktose (frugtsukker) og glukose (druesukker), som vi bestemt ikke skal have for meget af, men de indeholder også fibre, vitaminer og mineraler, så det er ikke helt dumt alligevel, når bare de spises med måde.
Mosen er ret anvendelig - den kan både bruges at søde boller, brød, vafler og pandekager, men også som pålæg eller fyldt ovenpå/i brød, boller, pandekager og vafler. Desuden er den også fin som lidt ekstra sødning i varm kakao eller matcha latte.
Ingredienser:
100 g. tørrede dadler uden sten
1 dl. vand
1 tsk. æblecidereddike
1 drys salt
1/4 tsk. vaniljepulver
Sådan gør du:
Sæt dadlerne i blød i koldt vand i et par timer. Kom dadlerne i en kraftig blender sammen med 1 dl. af iblødsætningsvandet og de øvrige ingredienser.
Blend dadlerne til du har en ensartet og glat mod uden klumper. Kom mosen på glas og opbevar den i køleskabet. Den holder sig fint i omkring 1 uge. Du kan også fryse mosen ned.