Hasselnøddesmør

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Jeg elsker i den grad hasselnøddesmør, og jeg har altid købt den fra mærket Monki, fordi jeg synes den smager fantastisk og rigtig meget af nougat. Jeg har brugt den til konfekt, på brød, pandekager og til andre lækkerier, men som med alt andet nøddesmør, er den lidt til den dyre side. Derfor har jeg nu lavet det selv, og det er så let, at det er til at grine af, så Monkis variant har nu fået konkurrence. Hasselnøddesmørret kan du bruge til Nougat-chiagrød, oven på pandekager og vafler, til frugtsalat, i eller over is og hvor du ellers har lyst til skøn smag af nouget.

Ingredienser:

150 g. hasselnødder
1/4 tsk. vaniljepulver
et meget lille nip salt

Sådan gør du:

Rist hasselnødderne i ovnen på 125 grader i 20 minutter. Lad dem køle og gnid herefter skallerne af så godt som muligt.

Kom hasselnødderne, vaniljepulver og salt i en kraftig minihakker eller en blender og blend til nødderne frigiver olie og bliver til cremet ”smør”. Det kan være nødvendigt at skrabe ned ad siderne undervejs og lade maskinen få en pustepause.

Opbevares i en tætsluttende glas i køleskabet og kan holde sig 2-3 uger.