Vegansk og glutenfri lasagne

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Denne lasagne er en total grøntsagsbombe, fordi der både er masser af grøntsager i "ostesaucen" og i selve grøntsagssaucen. Der kan bruges mange forskellige grøntsager i en vegansk lasagne, men efter min mening er champignoner et must, fordi de sammen med tamari og valnødder er med til at give umami-smag. Jeg er meget glad for røde linser til at give fylde og ekstra protein, men vil du hellere bruge tørret soja- eller ærtefars, er jeg sikker på, at det vil fungere super fint. "Ostesaucen" kan jeg spise direkte fra blenderen med en ske.... Er du ikke i humør til at lave en hel lasagne, kan jeg anbefale dig kun at lave "ostesaucen" og vende den med friskkogt pasta. Jeg har eksperimenteret med flere af den slags saucer, og du kan finde en lignende, men alternativ opskrift på pastasauce her.

Forårsruller

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

En omgang forårsruller gør det let og lækkert at spise masser af grøntsager og leve efter de nye opdaterende kostråd, hvor der er fokus på flere grøntsager og bælgfrugter. Fyldet til rullerne kan varieres i det uendelige, men vær opmærksom på at våde grøntsager som fx svampe kan gøre fyldet for vandet, så rispapiret går i stykker. Du kan spise rullerne med tamari (glutenfri sojasauce) og/eller andre gode dips som chilimayo og teriyakisauce. Opskriften finder du på www.naturli.dk, hvor du også kan læse mere om de nye kostråd.