Bønnemos med ærter og persille

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg ikke altid har hjemmelavet bønnemos/smørepålæg i køleskabet, for det er så uendeligt let af lave. Jeg har altid kogte bønner og kikærter i fryseren, som på ingen tid kan tøes op og være klar til brug, men alligevel får jeg det ikke altid lavet. Det er lidt en skam, for det kan bruges til nærmest alt og kan laves lige præcis, som jeg ønsker. Måske skal det bare være sådan, for når det er i køleskabet, nyder jeg det ekstra meget:-)

Ingredienser:

240 g./1 ds. hvide bønner
75 g. ærter
1/2 bt. persille
1,5 tsk. dijon sennep
1 spsk. citronsaft
1/2 spsk. lys tahin
1/4 tsk. salt
friskkværnet hvid peber
1/2 dl. vand

Sådan gør du:

Bruger du bønner fra dåse, så begynd med at hælde vandet fra, skylle bønnerne og lad dem dryppe af.

Kom alle ingredienser i en food processor eller brug en stavblender. Blend til du har en ensartet mos – du kan justere konsistensen med mere vand om nødvendigt. Husk at smage mosen til efter dine smagspræferancer. Mosen kan bruges på brød, i wraps, pita, til alle former for grøntsager og som dip.

Der er flere opskrifter på mos/smørepålæg her på siden f.eks: Hokkaido smørepålægMango-chili smørepålæg og Rødbede-spread med peberrod.