Vegansk gullasch

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Det er lang tid siden, jeg sidst har spist gullasch - faktisk har jeg aldrig selv lavet en vegansk udgave. Det vil sige, at jeg ikke har fået gullasch i mine efterhånden mange år som først vegetar og nu veganer. Efter en tur på cafe hvor jeg fik serveret .... gullasch, fik jeg endeligt taget mig sammen til at lave min egen version med inspiration fra en venindes og fra min mors opskrift. 

Ingredienser:

3-4 personer

1 løg
1 bakke champignon
2 gulerødder
3 kartofler
1 brik hakkede tomater (390 g.)
100 g. røget tofu
25 g. tørret soja- eller ærtekød
3/4 dl. vegansk fløde – jeg har brugt havrefløde
2,5 tsk. paprika
1 tsk. røget paprika
1 spsk. tamari/sojasauce
½-1 terning grøntsagsbouillon
Kulør
Salt
Peber
Persille til at drysse over

Sådan gør du:

Begynd med at hælde kogende vand på soja- eller ærtekødet, så det blødes op, inden det tilsættes retten. Vask champignonerne og skær dem i tynde skiver. Skræl eller skrub kartofler og gulerødder og skær dem i mindre tern. Hak løget fint og skær tofuen i tern.

Kom lidt vand i en gryde eller sauterpande og tilsæt løg, kartofler og gulerødder og svits grøntsagerne ved middelvarme i et par minutter. Tilsæt lidt mere vand hvis det begynder at brænde på. Hæld imens vandet fra soja-eller ærtekødet og lad det dryppe godt af i en si. Kom det herefter i gryden sammen med champignon og hakkede tomater og rør det hele godt rundt. Mens retten simrer tilsætter du tamari, krydderier, bouillon, tofu, fløde og kulør. Smag til med salt og peber og lad det hele simre indtil gulerødder og kartofler er møre. Rør i retten undervejs.

Serveres med fuldkornsris eller kartoffel/rodfrugtmos og drysses med rigelig persille.