Moccabites

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Dadelkugler med bønner er en lækker snack, som man kan spise (dog ikke alle sammen på én gang:-)) med god samvittighed. De er perfekte sammen med en god kop te, en matcha latte, matcha brus eller en grøn chai, et stykke frugt og/eller lidt nødder/mandler. En sådan kombination vil stille sulten og få energien tilbage igen.

Ingredienser:

25 kugler

125 g. dadler
240 g./1 ds. kidneybønner
2,5 spsk. kakao u. sukker + lidt til at trille kuglerne i
1/2 tsk. vaniljepulver
2 tsk. hindbærmarmelade 
50 g. kokosmel
1,5 tsk. instant kaffe + 2 tsk. varmt vand

Sådan gør du:

Bruger du bønner fra dåse eller glas, så begynd med at hælde vandet fra bønnerne og skylle dem grundigt. Lad dem herefter dryppe godt af. Det er vigtigt, at vandet får lov at dryppe af, ellers bliver kuglerne for bløde.

Hvis dadlerne er meget tørre, skal de stå i blød 1-2 timer først og herefter dryppe godt af. Ellers kom dadlerne i foodprocessoren og kør til de er findelt. Tilsæt bønnerne og kør igen til bønnerne er blendet sammen med dadlerne. Bland vand og instantkaffe sammen og kom det i foodprocessoren sammen med de resterende ingredienser. Kør igen til du har en ensartet masse uden klumper. Det kan være nødvendigt at hjælpe foodprocessoren lidt på vej og skrabe ned ad siderne.

Form 25 kugler og tril dem i kakao. Ønsker du endnu mere kaffesmag, kan du knuse lidt instantkaffe og blande det sammen med kakaopulver og trille kuglerne i blandingen.

Sæt kuglerne på køl til de skal spises – de er bedst, når de kommer direkte fra køleskabet. De kan holde sig omkring 1 uge på køl (men du har sikkert spist dem inden).