Squashfrikadeller

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Dyrker du selv squash i din have, så ved du helt sikkert, at det kan være svært at spise sig gennem den overflod af squash, som en squashplante kan producere. På et tidspunkt begynder man også at løbe tør for opskriftsideer, for efterhånden er der squash i alt hvad man spiser:-) Hvis du har squash-overflod, så får du her en opskrift på veganske squashfrikadeller, som kan bruges til det meste. De kan nemlig spises til salat, pasta, kartofler, quinoa, dampet broccoli eller hvad du lige har lyst til. Squashfrikadellerne fungere også super til højbelagt smørrebrød.

Ingredienser:

10 stk.

300 g. squash (jeg har brugt gul squash)
150 g. kogte hvide bønner eller butter beans
1/2 løg (medium størrelse)
50 g. fine havregryn
50 g. kikærtemel
6-8 stilke frisk timian alt efter størrelse eller 1 tsk. tørret timian
salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Riv squashen fint – brug det fine jern til foodprocessoren, hvis du har sådan en. Pres herefter den revne squash fri for væde. Riv også løget fint. Mos bønnerne groft med en gaffel eller en kartoffelmoser. Skyl timianen grundigt og tag bladene af stilkene. Bland alle ingredienser sammen i en skål og form 10 frikadeller af farsen. Bag dem i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter. Vend dem gerne efter ca. 20 minutter, så de får lidt bageskorpe på begge sider.

Har du stadig squash i overskud, så kan du altid bruge dem i en juice eller smoothie fx Jordbær og melonsmootieRedie - den røde smoothieGreenie, Grøn juice. I de to første indgår der ikke squash, men du kan sagtens tilføre det. Dine squash kan også bruges til en skøn og mættende salat som eksempelvis Linsesalat med squashspaghetti.