Chokoladeknas med poppet quinoa
I et stykke tid har jeg ville lave noget chokoladeknas med poppet quinoa, men den første pose poppet quinoa forsvandt bare stille og roligt til mysli og og til topping på smoorhie og chokoladesoftice. Nogle gange er ideerne der i tanken, men ikke i handling...Det gik heldigvis bedre med den anden pose, jeg fik købt, så nu er der chokoladeknas til en festlig lejlighed eller til hverdagsforkælelse.
Ingredienser:
10 stk.
10 g. poppet quinoa
10 g. kokosmel
15 g. bløde dadler
50 g. mørk chokolade minimum 70%
evt. guldstøv eller pulver af frysetørrede bær
Sådan gør du:
Hak dadlerne i bitte små tern. Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad og rør dadlerne i. De kan klistre lidt sammen, så derfor skal de røres godt ud i den smeltede chokolade.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele grundig sammen. Sæt små toppe på et stykke bagepapir og pynt evt. med guldstøv eller pulver af frysetørrede bær.
Lad toppen blive faste og stivne helt inden de serveres. Opbevares i en lufttæt beholder på køl.
PS: Jeg havde troet, at quinaoen måske ville blive blød af at komme i smeltet chokolade, men det gør den ikke. Indtil videre har jeg opbevaret chokoladeknasen i køleskabet i 5 dage, og de knaser stadig og har bid:-)