Chokoladesoftice

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Desserter

Jeg er en stor fan af chokoladeis, og jeg spiser tit og ofte denne is som et lækkert mellemmåltid eller som en dessert. Jeg er også stor fan af at kunne gemme grøntsager i søde sager og særligt kogte søde kartofler er geniale til det. Mængden af søde kartofler er ikke stor, men alle tricks (og mængder) gælder, når vi gerne vi hæve indtaget af grøntsager. Hvis vi skal have vores mindst 600 g. frugt og grønt (heraf mest grønt) dagligt, bliver vi nødt til at fordele det løbende over dagen, for det kan ikke lade sig gøre, hvis vi kun for alvor spiser grøntsager til aftensmaden. 

Hop med på isvogne og få grøntsagerne med i købet:-)

Ingredienser:

1 personer

100-125 g. frossen banan
25 g. avokado
50 g. kogt og afkølet sød kartoffel
2 spsk. rå kakao (bruger du alm. usødet kakao skal du nok bruge lidt mindre kakao, da almindelig kakaopulver smager kraftigere end den rå)
1 spsk. plantemælk (jeg har brugt havremælk)
evt. macapulver elle lucumapulver

Hvis du ønsker andre smage kan du fx. tilsætte:
- Fint revet skræl af økologisk appelsin + lidt appelsinsaft
- Instant kaffe
- Tørrede pebermynteblade

Sådan gør du:

Kom hele herligheden i en god minihaller eller blender og blend til du har en cremet is. Det kan være nødvendigt at hjælpe maskinen lidt på vej ved at skrabe ned ad siderne undervejs.

Serveres med det samme og kan pyntes med kokosflager, frysetørrede bær, friske bær, hakkede nødder, kakaonibs eller hvad du nu har lyst til.