Pebermynte-lakrids kugler
Det er lækkert at have en lille beholder i køleskabet med konfektkugler, så de lige er ved hånden, når man har brug for noget til den lille sult. Bønnerne giver lige lidt mere bonus på sundhedskontoen, forbi de indeholder fibre, protein og sunde kulhydrater. Jeg er helt pjattet med at lave mad, hvor man kan tilføje bønner eller grøntsager til retter, de normalt ikke indgår i, og stadig få en produkt, der er lækkert at spise. Måske er mine smagsløg lidt specielle på det område, for jeg bryder mig ikke om, når noget bliver alt for sødt, men med det i baghovedet forsvinder de nu alligevel hurtigt fra køleskabet, så jeg er ikke den eneste, der kan lide dem:-) Jeg håber, du får lyst til at prøve dem.
Ingredienser:
16 stk.
150 g. kogte sorte bønner
100 g. dadler
25 g. kokosmel
25 g. mandler
1 spsk. rå kakao (10 g.) +1½ tsk. til at trille kuglerne i
2 tsk. lakridsekstrakt + 3/4 tsk. til at trille kulgerne
1 tsk. tørret pebermynte (gerne fra Sonnentor – smager vildt godt)
1/4 tsk. vaniljepulver
Sådan gør du:
Læg dadlerne i blød i 1-2 timer med mindre, du bruger meget bløde dadler. Lad dadlerne dryppe godt af og kom dem i en foodprocessor eller lignende. Hak dadlerne fint i foodprocessoren og tilsæt herefter de øvrige ingredienser. Kør igen til det hele er findelt – det kan være nødvendigt at skrabe ned ad siderne undervejs.
Når alle ingredienser er godt blandet sammen og fint hakket, trilles massen til kugler. Skulle massen være for tør, kan du tilsætte 1-2 tsk. vand.
Bland 1½ tsk. kakaopulver med 3/4 tsk. lakridsekstraktpulver og tril til sidst kuglerne heri.
Serveres kolde og kan opbevares på køl i omkring en uge.
Hvis du vil have flere søde opskrifter med bønner eller grøntsager, kan du bruge nogle af disse:
Vil du læse lidt mere om, hvad der gør bælgfrugter så fantastiske kan du læse min artikel Jeg er stor fan - en hyldest til bælgfrugter. Vil du læse lidt mere om, hvordan du angriber sådan nogle bælgfrugter, kan du læse min artikel Få god bønne-karma.
God fornøjelse!