Muffins med sorte bønner
Jeg har længe gerne ville lave muffins eller kage med bønner og grøntsager, men jeg har ikke fået det afprøvet før nu. De sorte bønner er neutrale i deres smag, så de er lette at kamuflere og lidt kakao dækker farven. De søde kartofler giver en dejlig sødme, som gør, at det ikke er nødvendigt at bruge tonsvis af dadler. Jeg spiser dem til morgenmad eller som et lækkert og fyldigt mellemmåltid, som er let at have med på farten. Jeg har lavet dem med forkellige typer af smag. Min favorit er med revet appelsinskræl, men de er også gode med enten kanel eller instant kaffepulver.
Så selv hvis du synes det lyder helt skørt at bruge bønner og søde kartofler til muffins, vil jeg opfordre dig til at give dem et forsøg.
Ingredienser:
12 stk.
200 g. kogte sorte bønner
200 g. sød kartoffel (skrællet vægt)
50 g. mandler malet til mel
30 g. kokosfibermel
½ tsk. vaniljepulver
40 g. kakaopulver (usødet)
100 g. dadler
2½ dl. ris/mandelmælk fra Isola Bio – andre typer plantemælk kan bruges, men det skal være søde typer*
1 lille drys salt
2 tsk. loppefrøskaller
20 g. kokosolie
skræl fra 2 økologiske appelsiner eller 1 tsk. kanel eller 2 tsk. instant kaffepulver
* Da der ikke er brugt så meget sødning i opskriften, vil jeg tror, resultatet bliver bedst, hvis der bruges en sød plantemælk. Ris/mandelmælken fra Isola Bio er ikke sødet, men er sød i sig selv. Alternativt kan bruges sojamælk med vanilje eller mandelmælk sødet med agave.
Sådan gør du:
Begynd med at skrælle de søde kartofler og male mandlerne til mel.
Dadlerne er det første, der skal hakkes i foodprocessoren. Tilsæt herefter sød kartoffel og kør til både dadler og sød kartoffel er fint hakket. Det er nødvendigt at skrabe ned ad siderne på foodprocessoren undervejs. Tilsæt bønner og plantemælk og kør igen, så bønnerne hakkes fint.
Kom de resterende ingredienser i foodprocessoren og kør endnu en gang til blandingen er godt rørt sammen og alt er findelt.
Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag muffinsene i 30 minutter på 175 grader.
Lad dem køle helt af inden servering.
De kan holde sig i 2-3 dage i køleskaber og kan også fryses.