Søde pandekager med kikærtemel, banan og kokos

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

At få pandekager til morgenmad hører til i kategorien selvforkælelse. Det er luksus med en stille morgen, hvor der er tid til at lave pandekager og ikke mindst spise dem i ro og mag. Hvis du gerne vil spare tid på forberedelsen om morgenen, kan du blande alle de tørre ingredienser sammen aftenen før, så du kun skal mose bananen, rive den søde kartoffel og røre dejen sammen om morgenen. Har du ikke søde kartofler kan de også laves udelukkende med banan - du skal så beregne ca. 200 g./2 store bananer. Krydderier kan du også tilsætte efter smag.

Ingredienser:

8-9 stk.

80 g. kikærtemel
20 g. boghvedemel (du kan også bruge sorghum- eller quinoamel)
25 g. kokosmel
10 g. kokosfibermel
1 tsk. loppefrøskaller
25 g. boghvedeflager
½ tsk. kanel
1/4 tsk. kardemomme
lidt stødte nelliker (kun en smule ellers bliver smagen for gennemtrængende)
5 g. bagepulver
150 g. banan - ca- 1½ banan
50 g. sød kartoffel
1 3/4 -2 dl. vand
kokosolie til stegning

peanutbutter eller anden nøddesmør og bær til servering

Sådan gør du:

Afvej alle de tørre ingredienser og rør dem godt sammen. Mos bananerne og riv den søde kartoffel på den fine side af rivejernet. Kom moset banan og sød kartoffel i skålen med de tørre ingredienser og tilsæt vand. Hold lidt af vandet tilbage og vurder, om du skal bruge 1 3/4 eller 2 dl. Rør dejen godt sammen til en tyk dej. Lad dejen hvile et par minutter.

Kom kokosolie på panden og steg små og ikke alt for tykke pandenkager ved middel varme. Vent med at vende pandekagerne til dejen begynder at stivne på oversiden, ellers kan de være svære at vende. 

Server pandekagerne lune med nøddesmør, bær og evt. lidt kokosblomstsirup eller anden god sirup.