Smoothie med rødbede, sød kartoffel og jordbær

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad


Det er en smoothie fyldt med krudt og masser af smag, hvilket farven er en god indikation på. Den er en super god begyndelse på dagen, og vil du gøre den mere mættende, kan du komme alverdens drys på i form af flager, nødder og kerner. Jeg har ofte delt portionen i to og spist den ene halvdel som en del af min morgenmad og taget resten med på arbejde til et lækkert mellemmåltid.

Du kan også godt føle dig lidt frelst efter sådan en portion, som giver dig omkring 400 g. frugt, grøntsager og bær! Så er det jo intet problem at spise masser af grønt (rødt), og du vil blive overrasket over, hvor tilpas sød den er. De søde kartofler lever i sandhed op til deres navn.

Ingredienser:

1- 2 personer

3/4 spsk. (2g.) chiafrø
3/4 spsk. (5g.) hørfrø
100 g. rå rødbede (skrællet og rengjort vægt)
100 g. kogt og afkølet sød kartoffel eller hokkaidogræskar
100 g. frosne/friske jordbær eller hindbær* 
½-1 banan alt efter hvor sød du vil have smoothien
3/4-1 dl. vand
1 tsk. spisekisel pulver (kan undlades)
5 g. frisk ingefær
1 skive citron ca. ½ cm. tyk

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne i en kraftig blender og blend til du har en glat smoothie. Begynd med at blende på lav hastighed og skru gradvist op.

Hvis din blender ikke er så kraftig, at den kan blende chia- og hørfrøene helt ud, kan du male dem i en kaffemølle og tilsætte smoothien.

Skal nydes kold, så brug evt. en frossen banan, hvis du bruger friske bær eller bær du har givet et opkog. Eller sæt den på køl inden servering-)

* Der er meget snak om, hvorvidt bær skal koges op inden brug for at undgå maveonde. Jeg bruger kun økologiske bær, og har ikke oplevet noget med dem. Men det er jo aldrig nogen garanti, så hvis du føler dig utryg ved at bruge bær fra frost, så giv dem et opkog og lad dem køle af inden brug.