Mysli med spiret boghvede

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Jeg synes det er sjovt at spire, men det er noget jeg kaster mig over i perioder og så kommer fra igen. Men noget jeg spirer regelmæssigt er boghvede, fordi det er så let og tager meget kort tid. Boghvede behøver kun spire 1 - 1½ døgn før, den er klar til brug. Den spirede bogvede kan bruges til morgenmad blandet med nødder, kerner, kokos og frø og med plantemælk på. Vil du lave knasende sprød mysli, som i denne opskrift, skal du tørrer boghvede efter spiring. 

Ingredienser:

2 dl. hel boghvede
1 tsk. kanel
2 tsk. hybenpulver
1/4 tsk. vaniljepulver
2 spsk. kokosmel
2 spsk. rosiner eller andet tørret frugt 
1 spsk. sesamfrø
2 spsk. solsikkekerner
1 spsk. græskarkerner
2 spsk. mandler grofthakkede

Sådan gør du:

Sæt boghveden i blød i en times tid. Skyl den herefter grundigt og lad den dryppe af. Kom boghveden i en spirebakke eller et rengjort syltetøjsglas med huller i låget. Skyl boghveden 3 gange dagligt og lad overskydende vand dryppe af efter hver skylning. Sørg for at bruge et stort glas eller have god plads i spirebakken, for boghveden kommer til at fylde mere under spiringen. Lad boghveden spire 1-1½ døgn.

Skyl boghveden en sidste gang, lad den dryppe godt af og dup forsigtigt overskydende vand af med et rent viskestykke. Fordel boghveden på to bageplader beklædt med bagepapir og rist den i ovnen ca. 1-1½ time ved 75 grader eller omkring 10 timer på 40 grader, hvis myslien skal være raw food. Er du den heldige ejer af en dehydrator, laver du dem bare deri. 

Boghvedekernerne skal være helt tørre og knasende, før de tages ud.

Når boghveden er ristet og afkølet blandes den med de øvrige ingredienser og opbevares i en lufttæt beholder.