Mango-chili smørepålæg

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost


Det er nok ikke nogen hemmelighed, at jeg er meget glad for hjemmelavet smørepålæg/bønnedip/humus. Sikkert fordi det er rasende let og hurtigt at lave. Desuden mætter det godt og kan bruges til alt muligt. 

Mango, chili og lime er smagskombinationen i denne variation, som giver sødme med et chili-smæk bagefter. Hvor stort et chili-smæk du vil have, bestemmer du selv, men det må gerne varme lidt i munden.

Ingredienser:

240 g. kogte butterbeans (svarer til 1 ds.)
75 g. moden mango
½ chili (måske mere eller mindre alt efter, hvor stærk du vil have det, og hvor stærk chilien er)
½ tsk. salt
friskkværnet peber
skræl af ½ lime
2 tsk. limesaft
1/4 tsk. gurkemeje (kan undlades, men giver en flottere farve)

Sådan gør du:

Hak chilien i små tern og fjern ribbe og frø, hvis det ikke skal blive alt for stærkt. Riv limeskrællen og pres saften.

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor undtagen salt og peber og kør til smørepålæget er ensartet og uden klumper. Det kan være nødvendigt at skrabe ned ad siderne undervejs. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere lime og chili.

Har du ikke en foodprocessor, kan du bruge en stavblender i stedet.

Smørepålæget kan fint holde sig et par dage i køleskabet.

Har du lyst til andre smagsvarianter af smørepålæg, kan du kaste dig ud i Bønnedip med chlorellaBønnemos med persille eller Peberfrugtspread.