Bananbrød

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Bananbrød er en klassiker, men her er det i en glutenfri og vegansk version. Det er samtidig en hybrid mellem kage og brød, og derfor kan det spises, som det er eller smøres med lidt god marmelade eller nøddesmør. Nøddesmørret kan med fordel toppes med bær. Brødet er perfekt til mellemmåltider både formiddag og eftermiddag og passer derfor godt til madpakker og skovtur. Hvis du vil forkæle dig selv yderligere, kan du nyde brødet til en kop Matcha Latte eller en Cafe latte.

Ingredienser:

1 brød i en form på ca. 23 x 12 x 6

50 g. hasselnødder + ca. 10 g. til pynt
100 g. dadler
450 g. banan
150 g. rismel
50 g. havregryn malet til havremel
100 g. fine havregryn + lidt til pynt
25 g. mandler malet til mandelmel
2 tsk./4 g. loppefrøskaller
4 tsk./12 g. bagepulver
1 tsk. kanel
1/2 tsk. vaniljepulver
en anelse salt
1 dl. vand
2 tsk. æblecidereddike

Bananbrød i skiver blog

Sådan gør du:

Begynd med at sætte dadlerne i blød i 1/2 – 1 time. Brug 1 dl. af iblødsætningsvandet som væskedelen til brødet. Hak nødderne groft – husk at gemme ca. 10 g. til pynt.

Rør loppefrøskallerne ud i vandet og lad dem suge væske til sig. Blend imens mandler og 50 g. havregryn til mel og bland det sammen med de øvrige tørre ingredienser.

Pres dadlerne fri for vand og kør dem i en food processor til de er findelte. Tilsæt bananer og kør igen til det hele er blandet godt sammen, og der ikke er for store klumper dadler. Tilsæt æblecidereddike og blandingen af vand og loppefrøskaller og kør kortvarigt til det er blandet med banan-dadelmosen.

Rør de tørre og våde ingredienser grundigt, men lidt forsigtigt sammen i en skål. Fordel dejen i en bageform beklædt med bagepapir og pynt med hasselnødder og havregryn. Bag brødet på 175 grader i 50 minutter og lad brødet køle af inden det skæres. Det smager dog skønt lunt, men så føles brødet mere fugtigt.