Grovboller med amarant og hasselnødder

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Jeg har efterhånden bagt en del glutenfri boller - nogle mere vellykkede end andre. Jeg er dog efterhånden ved at have opbygget en vis rutine, så jeg nogenlunde ved, hvilke meltyper, kerner og frø der er gode sammen. Alligevel er det ikke givet, at resultatet bliver godt. Men det er faktisk også det, der gør, at jeg stadig synes, det er sjovt at udvikle nye opskrifter. Det er en proces at få opskriften fra tankerne og ud i virkelighedenhen, så det er en stor tilfredsstillelse, når ideerne lykkes. Her har du det nyeste påfund: en grovbolle med hampefrø, hørfrø, hasselnødder og amarantmel. 

Ingredienser:

10 stk.

12 g. loppefrøskaller
½ liter vand
25 g. hørfrø
25 g. hampefrø
25 g. hasselnødder
100 g. amarantmel
100 g. hirseflager
125 g. rismel
1 ½ tsk. bagepulver
¾ tsk. salt
1 tsk. kakaopulver uden sukker eller carob (tilsættes for at give lidt farve, men kan undlades)

Sådan gør du:

Rør loppefrøskaller, hørfrø, hampefrø og vand sammen og lad blandingen trække i ca. 10 minutter. Hak imens hasselnødderne groft og afvej alle de andre ingredienser. Rør det hele grundigt sammen til en lidt klistret dej - det kan være nødvendigt at ælte ned i skålen med hænderne for at få det hele blandet. Lad dejen hvile omkring 10 minutter inden dejen formes til 10 boller med fugtige hænder.

Bag bollerne på 225 grader i 10 minutter. Skru herefter temperaturen ned på 200 og bag bollerne i yderligere 30 minutter.

Bollerne er fryseegnede og kan bruges til både salt og sødt pålæg.