Squashmuffins

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Squash er en grøntsag, der kan bruges i bagværk, juice og til mange forskellige retter. Jeg bruger også squash i smoothies, hvor de er med til at give en cremet konsistens. Desuden er de ret smagsneutrale, hvilket er en fordel, hvis smoothien skal serveres for grøntsagsforskrækkede personer. En squash-klassiker er naturligvis squashkage eller muffins, så sådan en opskrift får du her. For mere squash-madinspiration kan du søge på squash i søgefeltet her på siden. Du kan f.eks. finde disse opskrifter: Knækbrødsskåle med bagt sommergrønt, Linsesalat med squashspaghetti og Squashfrikadeller.

Ingredienser:

8 stk.

75 g. dadler
1 banan ca. 85 g.
150 g. squash
1 pære
50 g. rismel
50 g. havremel
50 g. havregryn
1 tsk. loppefrøskaller
2 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
1 tsk. æblecidereddike
25 g. kokosmel
25 g. valnødder
et lille drys salt

Sådan gør du:

Hvis dadlerne er hårde så begynd med at sætte dem i blød i ca. 1 time og hæld derefter vandet fra og lad dem dryppe godt af.

Fjern stilk og kernehuset på pæren og kom den i en food processer med dadler, banan og squash. Blend til du har en ensartet masse uden for store klumper af dadler. Tilsæt loppefrøskaller og æblecidereddike og kør kortvaring til det hele er blandet. Lad blanding hvile mens du afvejer de tørre ingredienser og brækker valnødderne i mindre stykker. Rør våde og tørre ingredienser sammen og fordel dejen i 10 muffinsforme. Bag muffinsene i ovnen på 175 grader i 30 minutter.