Choko cookies
Jeg kan rigtig godt lide søde sager! Men jeg kan også bedst lide, at min mad ikke kun er tomme kalorier. Derfor er jeg vild med, når sunde råvarer kan mixes sammen og blive til en omgang choko cookies. Det er ikke sprøde cookies, men de er bløde og chewy. Jeg bruger dem som et mættende og sødt mellemmåltid sammen med en cafe latte eller en matcha latte. Har du en travl morgen, så går det også fint som morgenmad på farten.
Ingredienser:
12-14 stk.
100 g. sorte bønner
100 g. glutenfri havregryn (jeg har brugt fine)
125 g. dadler
25 g. hasselnødder
1 spsk. hasselnøddesmør
15 g. kakaonips
1/4 tsk. vaniljepulver
1/2 dl. plantemælk (jeg har brugt havremælk)
15 g. kakaopulver
Sådan gør du:
Læg dadlerne i blød 15-30 minutter hvis de er meget tørre og lad dem dryppe godt af. Er dadlerne bløde, behøver de ikke stå i blød. Bruger du bønner fra dåse eller glas, så skyl dem og lad dem dryppe grundig af.
Hak hasselnødderne groft og stil dem til side.
Kom dadler og bønner i en foodprocessor og blend til begge dele er finthakket. Det kan være nødvendigt at skrabe ned ad siderne. Tilsæt havregryn, hasselnøddesmør, vaniljepulver, kakaopulver og plantemælk. Kør igen til du har en lidt klistret og ensartet dej uden store klumper af bønner eller dadler.
Kom dejen i en skål og rør/ælt kakaonips og de hakkede hasselnødder i dejen.
Lav 12-14 kugler af dejen og pres dem runde og flade. De skal være ca. 7-8 mm. tykke. Bag cookierne på 175 grader i 15 minutter. Lad dem køle af inden servering. Kan opbevares i en tætsluttende beholder i 2-3 dage.