Broccoli-blomkåls couscous

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater

Det skal ikke være kedeligt at spise grøntsager, og denne salat er et godt bevis på, at det er det heller ikke. Masser af farverog smag er omdrejningspunktet, og salaten gør det let at spise godt med blomkål og broccoli. Krydderurterne må du endelig ikke spare på, for de er med til at gøre hele forskellen sammen med lidt søde, tørrede abrikoser samt lidt hasselnødder (som kan udskiftes med andre nødder eller kerner). 

Ingredisenser:

2 personer

100 g. broccoli
100 g. blomkål
5 abrikoser
1 gulerod
20 g. hasselnødder
1 håndfuld blandet frisk persille, basilikum og dild
1 spsk. olivenolie
1 tsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber

Del blomkål og broccoli i mindre buketter og kom dem i en skål, hvor de overhældes med kogende vand. Lad dem stå i vandet i 1-2 minutter og hæld vandet fra i. Skyld dem under den kolde hane, så de køles ned igen. Slyng broccolien og blomkålen i en salatslynge og kom dem herefter i foodprocessoren. Kør til du har en findelt masse, der minder om cous cous.

Skær guleroden og abrikoserne i små tern. Hak hasselnødderne og krydderurterne groft.

Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen til en dressing. Vend alle ingredienserne sammen og lad salaten trække lidt inden servering.

Opskriften stammer fra min e-bog: "Snacks og mellemmåltider uden mælk og gluten", som du kan købe her