Hvordan arbejder jeg?

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Jeg har på det seneste fået spørgsmål om, hvordan jeg arbejder med mine kunder - særligt om jeg laver faste madplaner og ernæringsberegninger?

Det korte svar er, at det gør jeg ikke...

Det lidt længere svar er:

Det gør jeg ikke, fordi det i min optik fratager dig ansvaret for din egen sundhed.

Hvis jeg bestemmer, hvad og hvor meget du skal spise, så er det ikke en proces, som du er en del af. Så er det noget, jeg trækker ned over hovedet på dig, hvilket får de fleste til at gøre modstand efter kortere eller længere tid. Og det er jo lige præcis det, jeg gerne vil undgå.

Målet med vejledningen er nemlig, at du skal blive "selvkørende" og bliver i stand til at mestre nye kostvaner og en ny livsstil. Vejledningen skal klæde dig på til at sammensætte en sund og nærende kost, der passer til din problematik og din hverdag. 

Når du kommer hos mig, er udgangspunktet for vejledningen derfor et spørgeskema og en kostdagbog. Ud fra en grundig gennemgang af de oplysninger, du giver mig, laver jeg en plan for vejen frem. Til vejledningen snakker vi om, hvad årsagen er til din problematik, og hvordan du får forbedret din sundhedstilstand via kost, livsstil og eventuelt kosttilskud. Vi arbejder med at få implementeret ændringerne i din hverdag, så du kan overskue dem.

Du får masser af måltidsforslag og gode råd til råvarer og opskrifter. Du finder ud af, hvordan måltiderne skal bygges op for at de fremmer din sundhedsproces, og du får masser af råd, vejledning og støtte til at implementere ændringerne.

Det er individuelle løsninger og ikke one-size-fits-all.