Føles dit nytårsforsæt rigtigt i maven?

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

 Føles dit nytårsforsæt rigtigt i maven trinevesteraa.dk
Så kom vi ind i det nye år! Julen og nytåret er overstået, og nu står vi med et spritnyt år at tage hul på. Traditionen tro er det tid for nytårsforsætter, og jeg skal ikke sige mig fri for at have lavet et par stykker. Jeg kan godt lide at sætte mig nogle mål og lave planer for det nye år.

Men nytårsforsætterne skal føles rigtigt i maven, ellers holder de ikke...

Jeg går i en lang bue uden om nytårsforsætter, der ikke føles rigtige i maven, for de er dømt til at mislykkes for mig.

Hvis jeg udelukkende med min fornuft bestemmer, at jeg fx kun skal spise sådan og sådan eller træne så og så meget, så duer det ikke. Jeg bliver Rasmus Modsat og kan kun komme til at tænke på ALT det, jeg ikke “må” spise, eller hvor meget jeg hellere vil ligge på sofaen og se en film end at løbe en tur. Og vigtigst af alt: Jeg trives ikke.

Kender du det?

Det er den type af nytårsforsætter der holder i 1-2 uger, før vi kaster håndklædet i ringen og falder tilbage i gamle vaner. Det er den type af nytårsforsætter, vi har lavet uden at have den helt rigtige mavefornemmelse. Vi har i stedet lavet dem ud fra slå-os-selv-oven-i-hovedet-modellen.

Den model har begrænset effekt, hvis nogen overhovedet!

Men der findes en anden type af nytårsforsætter (eller bare skelsættende beslutninger, man kan tage på hvilket som helst tidspunkt på året), som føles helt rigtige i maven. Og jeg kan hilse og sige, at der er stor forskel på de to typer nytårsforsætter/beslutninger.

Da jeg for nogle år siden begyndte at interessere mig for kost og sundhed, havde jeg store problemer med min fordøjelse.

Jeg havde læst og hørt flere gange at mælk og gluten kunne være et problem, men jeg kunne ikke tage besutningen om at fjerne det fra min kost. Jeg var ikke overbevist, og det føltes uoverskueligt. Beslutningen føltes ikke rigtig i maven på det tidspunkt.

Men på et kursus hørte jeg igen og igen om, hvilke symptomer gluten- og mælkeintolerence kunne give, og så jeg tog endelig beslutningen. Beslutningen føltes nemlig rigtig i maven, og jeg var glutenfri fra det øjeblik.

Det var jeg, selvom det var en udfordring, og selvom mit bagværk (mildest talt) ikke var lige vellykket hver gang og ikke mindst selvom det var besværligt i sociale situationer.

Det lykkes og maven fik det bedre og endnu bedre, da mælken også kom ud. Men jeg savnede én til at hjælpe mig, når det var svært, og jeg ikke kunne finde hoved og hale i det hele.

Jeg skriver det ikke for at fortælle dig, at du skal tage mælk og gluten ud af din kost, men for at fortælle, at det hjælper noget at gøre noget ved kosten, hvis du ikke har en god fordøjelse, god energi, døjer med allergier eller har behov for en sundere kost og livsstil.

Derfor kan det være, at et af dine nytårsforsætter er at få min hjælp til at gøre noget ved det?

Altså hvis du kan mærke i din mave, at det er den rigtige beslutning.

Hvis du er klar, så er jeg bestemt også. Og det er langt lettere at komme i mål, hvis man har en til at vejlede, når det driller (og det gør det indimellem).

Fra i dag d. 2. januar og til og med d. 6. januar 2015 får du rabat på konsultationer hos mig.

1 konsultation: Normalpris 750 kr. Nu 625 kr.

2 konsultationer: Normalpris 1250 kr. Nu 1000 kr.

3 konsultationer: Normalpris 1750 kr. Nu 1250 kr.

Der er dermed penge at spare, om du vælger en eller flere konsultationer.

Du kan booke din tid(er) på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

eller på 21 70 79 02.

Det foregår enten:

Niels Ebbesensgade 4, 9000 Aalborg

eller

Elkjærvej 36, 8230 Aabyhøj (kun tirsdag)

Jeg håber, vi ses i det nye år!